Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen?

Voornaam & achternaam Uw e-mailadres Typ de code over

Subsidie mogelijkheden

Investeringssubsidie duurzame energie (gewijzigd per 1-1-2020)

ISDE is een subsidieregeling van het ministerie van Economische zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is verantwoordelijk voor de uitvoering. Met de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers. Deze regeling is zowel voor particulieren als zakelijke gebruikers. 

Voor welke apparaten:
-Zonneboilers voor verwarming van tapwater en cv-water met een oppervlak van 200m2 of minder*.
  -Subsidiebedrag: afhankelijk van jaaropbrengst circa 1500 tot 2500 euro per installatie.


De ISDE subsidie voor pelletkachels en biomassa ketels is helaas vervallen per 1-1-2020.
 

Energie investeringsaftrek

Via de Energie Investeringsaftrek kunnen bedrijven en zelfstandigen met kantoor aan huis fiscaal voordelig investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie. U kunt 41,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Veel van onze systemen komen ook voor deze regeling in aanmerking!

Op pagina 61 in de Energie en Milieulijst 2015 leest u dat houtkachels, CV haarden en accumulerende haarden onder voorwaarden in aanmerking komen voor de EIA. Daardoor betaalt u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Gemiddeld levert de EIA u 10% belastingvoordeel op. Naast dit belastingvoordeel leveren energiezuinige investeringen u ook een lagere energierekening op.

Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn om binnen uw bedrijf om d.m.v. bijvoorbeeld een houtkachel, CV haard of accumulerende haard energie te besparen mét fiscaal voordeel van de EIA? Neem dan contact met ons op!


Gemeente subsidies

Diverse gemeentes steunen duurzame energie voor particulieren en geven hiervoor subsidies, informeer hiernaar bij uw eigen gemeente.