Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen?

Voornaam & achternaam Uw e-mailadres Typ de code over

Subsidie mogelijkheden

Investeringssubsidie duurzame energie (gewijzigd per 21-3-2019)

ISDE is een subsidieregeling van het ministerie van Economische zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is verantwoordelijk voor de uitvoering. Met de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, biomassaketels en pelletkachels. Deze regeling is zowel voor particulieren als zakelijke gebruikers. 

Voor welke apparaten:
-Zonneboilers voor verwarming van tapwater en cv-water met een oppervlak van 200m2 of minder*.
  -Subsidiebedrag: afhankelijk van jaaropbrengst circa 500euro per installatie.
-Pelletkachels met een vermogen tussen de 5 en 500kW en voldoen aan norm EN 14785.* 
  -Subsidiebedrag: 50 euro per kW vermogen met een minimum van 500euro.
-Pelletkachels met cv-aansluting en een vermogen tussen de 5 en 500kW en voldoen aan norm EN 14785.* 
  -Subsidiebedrag: 50 euro per kW vermogen met een minimum van 1400euro.
-Biomassaketels (o.a. pelletketels/houtsnipperketels/houtvergassers) met een rendement van 89% of meer en voldoen aan norm NEN-EN 303-5*.
  -Subsidiebedrag: 1250 euro tot 40kW waarna vermeerderd met 70 euro per kW vermogen boven deze 40kW. (gewijzigd per 21-3-2019)


 

Energie investeringsaftrek

Via de Energie Investeringsaftrek kunnen bedrijven en zelfstandigen met kantoor aan huis fiscaal voordelig investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie. U kunt 41,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Veel van onze systemen komen ook voor deze regeling in aanmerking!

Op pagina 61 in de Energie en Milieulijst 2015 leest u dat houtkachels, CV haarden en accumulerende haarden onder voorwaarden in aanmerking komen voor de EIA. Daardoor betaalt u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Gemiddeld levert de EIA u 10% belastingvoordeel op. Naast dit belastingvoordeel leveren energiezuinige investeringen u ook een lagere energierekening op.

Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn om binnen uw bedrijf om d.m.v. bijvoorbeeld een houtkachel, CV haard of accumulerende haard energie te besparen mét fiscaal voordeel van de EIA? Neem dan contact met ons op!


Gemeente subsidies

Diverse gemeentes steunen duurzame energie voor particulieren en geven hiervoor subsidies, informeer hiernaar bij uw eigen gemeente.