Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen?

Voornaam & achternaam Uw e-mailadres Typ de code over

« bekijk alle referenties

ETA 70kW pelletketel met 18 ton pelletsilo

In Aerdenhout hebben wij een vrijstaande villa gasloos gemaakt welke nu 16.000m3 gas verstookte met een cv-ketel en direct gestookte gasboiler.
In de garage hebben wij een hoogwaardige Oostenrijkse ETA pelletketel van 70kW geplaatst. Compleet met automatische reiniging van de wisselaar en asuithaling in een container. De ketel is voorzien van een dubbelwandig rookgaskanaal buiten in het zwart. 
Naast de ketel hebben wij buiten in een verlaagde duinrel een betonplateau laten storten waarop wij een 18 tons buitensilo hebben geplaatst compleet afgewerkt in een donkergroene pvc coating. 
De warmte wordt middels een voorgeisoleerde grondleiding naar de bestaande stookruimte gebracht. Hier hebben wij 2 x een 800 liter buffervat met elkaar gekoppeld om het pendelen van de ketel te voorkomen. Vanuit dit buffervat wordt met een weersafhankelijk geregelde pompgroep de wonig installatie verwarmd. Met een 2e pompgroep wordt er een 300 liter boiler met dubbele scheiding op de zolder verwarmd. Deze boiler wordt daarnaast met een 30 heatpipes in de zomer verwarmd.
De gehele installatie is hoogwaardig geisoleerd en middels de ETA touch regeling te beheren en op afstand uit te lezen middels de standaard internet connectie.