Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen?

Voornaam & achternaam Uw e-mailadres Typ de code over

« bekijk alle referenties

Okofen pelletketel met silo en collectoren

In Almen hebben wij een installatie geplaatst met een Okofen Pellematic condensketel in combinatie met een zelfbouwsilo, hygieneboiler en zonnecollectoren.

De Okofen Pellematic condens kenmerkt zich door zijn hoge rendement van maar liefst 107,3% en een minimum water temperatuur van maar 28°C.
De ketel reinigt zichzelf volledig, door een koudwateraansluiting wordt de RVS branderkamer schoon gemaakt en door een vijzel worden de assen automatisch verwijderd en gecomprimeerd in een asbox. Hierdoor hoeft er slechts 1 x maal per jaar onderhoud te worden uitgevoerd aan de ketel.

Naast de pelletketel is een silo gebouwd compleet met een wormwiel uitdraai systeem. De pellets worden middels een vacuummotor 1 x per dag naar de ketel getransporteerd.

Tussen de woning en de schuur is er een voorgeisoleerde grondleiding geplaatst. Hiermee wordt in de woning een hygieneboiler van 500 liter verwarmd. Deze levert zowel cv-water als warmtapwater. De hygieneboiler wordt tevens verwarmd door 3 indak geplaatste zonnecollectoren.

De complete aansturing van de installatie gebeurt door de Okofen regeling. Deze kijkt middels een internetverbinding naar het weerbericht om te weten of de ketel wel- of niet gestookt hoeft te worden om optimaal gebruik te maken van de zonnecollectoren.

Interesse? Wij hebben in onze showroom een Okofen Smart XS opgesteld staan. Dit is een condens ketel waarin een ingebouwd buffervat en tapwater wisselaar zit. Dit zorgt voor veel ruimte besparing. Kom deze bekijken en vraag naar de mogelijkheden voor uw woning of bedrijfsgebouw.