Buffervaten

De “accu” van het systeem!

Het merk buffervat en boiler die wij verkopen:

Austria-email

Meer informatie over buffervaten en boilers

Austria-Email 500ltr buffervat

Er zijn verschillende redenen om de installatie te voorzien van een buffervat of boiler. Bij een hout-cv kachel of houtvergasser willen we vaak tijdens stoken de energie op slaan zodat we deze op een later moment weer kunnen gebruiken als de kachel of ketel niet brandt.

Voor een hout-cv kachel is gemiddeld 50ltr p/kW vaak voldoende terwijl we met houtvergassers met grotere vermogens wel 60 tot 100ltr water willen hebben per kW ketelvermogen.
Daarnaast is het goed mogelijk om de hogere uitgang temperaturen van een kachel of ketel hierin op te slaan en met weersafhankelijk gemengde groepen de gewenste lagere temperatuur weer af te geven aan de radiatoren of vloerverwarming.

Wordt er een pelletketel of houtsnipperketel geplaatst dan hebben we aan een kleiner buffervat voldoende qua inhoud. Deze wordt namelijk geplaatst om het aantal start en stops van de ketel te verminderen en bij kleine warmtevraag deze te kunnen leveren zonder dat de ketel aanslaat.

Tevens maken we een buffervat de installatie hydraulisch neutraal. Het is dus goed mogelijk om verschillende warmtebronnen te koppelen op 1 buffervat. Denk hierbij aan:

-Hout-cv kachel
-Zonnecollectoren
-Warmtepomp
-Elektrische verwarming met PV regeling
-Gasketel back-up
-Pellet of snipperketel

Om deze verschillende bronnen goed met elkaar te kunnen laten werken hebben wij onze eigen regeltechniek ontworpen inclusief beheer op afstand. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

Soorten buffervaten

Er zijn verschillende typen buffervaten in de markt verkrijgbaar. De goedkopere tanks zijn vaak compleet leeg van binnen waardoor er veel opmenging plaats vindt van warmte en de wat duurdere tanks hebben vaak een gelaagdheid of stratificatie systeem ingebouwd. Hiermee worden de pomp of volume-stromen in de tank tegen gehouden waardoor er bovenin een veel hogere temperatuur over blijft ten opzicht van onderin de tank en er dus langere tijd meer energie uitgehaald kan worden. Wij plaatsen over algemeen enkel deze buffervaten.

Ook zijn er liggende buffervaten om b.v. onder een knieschot te plaatsen maar vanwege warmteverdeling wat altijd boven in wil zitten geniet dat niet onze voorkeur. Echter vanwege ruimte afmeting is toch soms de beste oplossing.


OEG liggende hygieneboiler


Austria-Email hygieneboiler

Naast buffervaten zijn er ook boilers en hygieneboilers. Deze laatste hebben in het buffervat een extra spiraal zitten om tapwater te maken. Deze rvs spiraal functioneert als een doorstroom wisselaar tijdens het tappen van warmwater. Ook is het mogelijk nog 1 of 2 aanvullende wisselaars te plaatsen. Hiermee kunnen zonnecollectoren worden gekoppeld of b.v. een extra groep voor een zwembad worden geplaats.

Indirect gestookte boilers zijn vaak van rvs, koper of geëmailleerd staal. Deze zijn voorzien van een warmtewisselaar waar het cv-water door loopt wat door de hout-cv kachel of houtketel wordt geleverd. Het voordeel hiervan is b.v. dat ze veel kleiner zijn en dichter bij b.v. een badkamer kunnen worden geplaatst.

Kom eens bij ons langs in Zutphen

Hoewel wij ons uiterste best doen om op onze website een zo realistisch mogelijk beeld te geven van onze duurzame producten, zijn uw eigen oog het eerlijkst. Wij verwelkomen u daarom graag in onze showroom in Zutphen. Wilt u graag weten hoeveel wat de kosten van uw project zijn? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan! Dit doet u door hieronder op de button ‘offerte aanvragen’ te klikken.